Ministar Ružić dodelio Dositejeve povelje za doprinos unapređenju kvaliteta obrazovanja

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić dodelio je danas Dositejeve povelje istaknutim pojedincima i institucijama za unapređenje kvaliteta obrazovanja.

„Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da, drugi put po redu, dodelim povelje koje nose ime po našem značajnom prosvetitelju i prvom srpskom ministru prosvete Dositeju Obradoviću”, rekao je on.

Ova povelja je, kako je dodao, način da se izrazi zahvalnost za svakodnevno zalaganje i trud, kako bi sistem obrazovanja bio još bolji i kvalitetniji.

Ministarstvo, kako je rekao ministar Ružić, odgovorno nastavlja da sprovodi reformu celokupnog prosvetnog sistema i intenzivno radi na stvaranju kvalitetnih uslova za rad i učenje.

„Osnovne smernice u tom procesu utvrdili smo Strategijom obrazovanja i vaspitanja do 2030. godine, kao i pratećim dokumentima. Uporedo sa tim usklađujemo zakonsku regulativu i ulažemo u infrastrukturu na svim nivoima obrazovanja i nauke”, rekao je ministar.

On je zahvalio svim zaposlenima u obrazovno-vaspitnim ustanovama, kao i učenicima, koji su u otežanim okolnostima, svojim trudom i angažovanjem doprineli da se obezbedi kontinuitet i kvalitet nastave.

Ministar Ružić je čestitao dobitncima i poželeo im da i dalje nastave posvećeno da rade i doprinose razvoju obrazovanja i društva u celini.

Dobitnici Dositejeve povelje su: Nađa Vesić, učenica 8. razreda OŠ „Ruđer Bošković”(Beograd), Vasilije Hadži-Purić, učenik 8. razreda OŠ „Branko Radičević” iz Batajnice, Vesna Baračkov, direktorka škole OŠ „Petar Petrović Njegoš” (Beograd), Emilija Grubanov Martinek, nastavnik razredne nastave u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” iz Subotice, Gordana Popović, nastavnik matematike u Osnovnoj školi „Ćirilo i Metodije” u Beogradu, PU „Poletarac” Odžaci, dr Marija Ranđelović, član Gradskog veća Grada Niša, resorno zaduženog za oblast obrazovanja.

Ove povelje dobili su i: Petar Ilić, učenik Prve ekonomske škole u Beogradu, sada student Ekonomskog fakulteta, Milan Stanojčić, profesor Elektrotehničke škole „Nikola Tesla” u Beogradu, Tehnička škola „Drvoart”, Beograd, Muzička škola „Isidor Bajić” Novi Sad, student Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu Aleksa Antić, doc. dr Ivana Ivanić sa Filološkog fakulteta u Novom Sadu i dr Miomir Korać direktor Arheološkog instituta u Beogradu.

Izvor: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja