Upoznavanje sa školom OŠ „Boško Palkovljević Pinki” u Batajnici

Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki” u Batajnici organizovala je Dan otvorenih vrata za sve buduće prvake i njihove roditelje.

Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki” nalazi se u Batajnici. U martu ove godine ova škola je otvorila svoja vrata za posetioce i ugostila predškolce i njihove roditelje.

Učitelji, nstavnici i ostali zaposleni odgovarali su učenicima na brojna pitanja i upoznali ih sa školom. Deca su tom prilikom učestvovala u raznim kreativnim i sportskim aktivnostima – radionicama stranog jezika, informatike, tehnike i tehnologije, matematike, hemije, biologije.

Posebno se orijentišući da pomognu roditeljima budućih prvaka, pedagog i psiholog škole održali su predavanje na temu „Priprema dece za školu”.

Ova škola, koja nosi ime po narodnom heroju Bošku Palkovljeviću Pinkiju, organizuje brojne aktivnosti tokom cele školske godine. Škola radi na podizanju ekološke svesti učenika, na toleranciji i izgradnji građanske svesti kod učenika.

Tako se u organizaciji škole obeležavaju Svetski dan zdravlja, Svetski dan Roma, i Dan planete Zemlje, koje učenici u ovoj školi obeležavaju kreativnim učešćem kroz izradu likovnih radova, razgovore i radionice. Takođe, učenici ove škole imali su i predavanje o saobraćaju, književni susred sa pesnikinjom Dušicom Riđošić, kao i tradicionalni Uskršnji bazar i humanitarnu prodaju nakita – aktivnosti kroz koje se kod učenika podstiče preduzetnički duh i humanost.

Svoje brojne uspehe, postignuća i kreativne aktivnosti OŠ „Boško Palkovljević Pinki” iz Batajnice budući učenici i roditelji mogu ispratiti na stranici http://ospinkibatajnica.nasaskola.rs/.