Za najuspešnije timove u projektu „Uloga učenika u zaštiti životne sredine” nagradni izlet u Tršić

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja organizovalo je najuspešnijim školskim timovima u okviru projekta „Uloga učenika u zaštiti životne sredine” nagradni izlet u Tršić i posetu Naučno-obrazovnom centru Vuk Karadžić.

Učenici su imali su priliku da obiđu Vukovu kuću i Muzej jezika i pisma, a učestvovali su i u radionicama lepog pisanja i starih zanata.

U ime Ministavstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja domaćin učenicima bio je predstavnik Školske uprave Valjevo Dražan Milosavljević, koji je izrazio zahvalnost Naučno-obrazovnom kulturnom centru na izuzetnom gostoprimstvu.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo zaštite životne sredine pokrenuli su pilot projekat „Uloga učenika u zaštiti životne sredine” da bi učenicima još više ukazali na ovu važnu temu i motivisali ih da na aktivan i kvalitetan način uče o ekologiji.

Takođe, ovim značajnim projektom, kroz zajednički rad nastavnika, učenika, roditelja i predstavnika lokalne zajednice, doprinosi se poboljšanju kvaliteta životne sredine i podstiču se i drugi na mudro i racionalno korišćenje prirodnih resursa sa ciljem zaštite i očuvanja prirode, životne sredine i ekološke etike.

U školskoj 2021/2022. godini, ovaj pilot projekat realizuje se u po jednoj osnovnoj školi na teritoriji 29 jedinica lokalne samouprave, odnosno u 29 osnovnih škola širom Srbije.

Plan je da uloga i rezultati svake škole, koja je učestvovala u ovom projektu, budu promovisani kao primeri dobre prakse iz kojih sadašnji i budući učenici svih škola, kao i roditelji i članovi šire društvene zajednice mogu mnogo da nauče.

 

Izvor: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja