Radne sveske za građansko vaspitanje u 1, 2, 3. i 4. razredu

Radne sveske za građansko vaspitanje su namenjene učenicima mlađih razreda i obuhvataju teme predviđene novim programom nastave i učenja sa ciljem da dovedu do ostvarivanja propisanih ishoda.

Autori su vodili računa da sadržaj bude pre svega zanimljiv deci, prilagođen njihovom uzrastu i interesovanjima, a da vodi kroz planirani proces učenja. Sadržaji pogoduju različitim stilovima i oblicima učenja i zadržavaju igrovni karakter predmeta. Radne sveske su osmišljene i organizovane tako da razvijaju socio-emocionalne kompetencije učenika.  

Separate izdanja možete prelistati na sledećim linkovima:

GRAĐANSKO VASPITANJE 1 https://bigzskolstvo.co.rs/gv1/?fbclid=IwAR1o6Q_2RXeRxuuB6k2ggAr-9zsKNhlr-_DDJNfiLf4TGnhDx-mpcHC2QO4#page/1

GRAĐANSKO VASPITANJE 2 https://bigzskolstvo.co.rs/gv2/?fbclid=IwAR31OCZoR6n_FMS7yWZkbNTFIZERMj-mGI41qnWY8ttBnBdcX9tdALGHy7I

GRAĐANSKO VASPITANJE 3 https://bigzskolstvo.co.rs/gv3/#page/1

GRAĐANSKO VASPITANJE 4 https://bigzskolstvo.co.rs/gv4/

Pogledajte i snimke besplatnih vebinara Izdavačke kuće BIGZ školstvo za građansko vaspitanje koji su namenjeni profesorima razredne nastave. Ovi vebinari mogu biti od velike pomoći u razvijanju metodičkih kompetencija i IKT veština, koje će doprineti unapređenju nastavnog procesa.

Vebinar „Iskustveno učenje u nastavi građanskog vaspitanja”

https://www.youtube.com/watch?v=VwHmRPYHWac

Vebinar „Vrednosti, veštine i vrline u odeljenju”

https://www.youtube.com/watch?v=1m2j-C7gzTs

Autori radnih svezaka

Mirjana Trifunović Paul je po obrazovanju psiholog i radi u OŠ „Isidora Sekulić” u Pančevu. Takođe, spoljni je saradnik-savetnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u oblasti zaštite učenika od diskriminacije i nasilja, kao i mentorka Škole bez nasilja. Autor je nekoliko obuka koje su imale na hiljade polaznika iz škola širom Srbije („Kreiranjem individualnih obrazovnih planova do inkluzivne prakse”, „Kako disciplinovati učenike”, „Pozitivno roditeljstvo i korišćenje nenasilnih metoda u disciplinovanju i vaspitanju dece”). 

Saradnik je mnogih stručnih udruženja i organizacija (Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Savez učitelja, Centar za prava deteta, Unicef, GIZ, Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika, Tim za smanjenje siromaštva i socijalnu inkluziju Vlade Republike Srbije...). Koautor je radnih svezaka za građansko vaspitanje Izdavačke kuće BIGZ školstvo.

Gordana Gajin Cvetkoski je profesor razredne nastave, vaspitač, pedagoški savetnik, spoljni saradnik-savetnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za razrednu nastavu, kao i spoljni saradnik Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Radi kao učitelj u OŠ ,,Isidora Sekulić” u Pančevu.

Realizator je različitih programa stručnog usavršavanja za nastavnike o kvalitetnom obrazovanju. Na stručnim skupovima prezentuje primere dobre i inspirativne nastavne prakse. Autor je kontrolnih vežbi i koautor radnih svezaka za građansko vaspitanje Izdavačke kuće BIGZ školstvo. Od 2009. godine sa svojim đacima primenjuje učenje na daljinu. Njene ugledne časove je posetilo više od 150 prosvetnih radnika iz Srbije. Više puta je nagrađivana za inovativnost u nastavi i kontinuirano unapređuje svoje profesionalne kompetencije.

Izvor: BIGZ školstvo