Otvoren Kabinet za funkcionalnu procenu vida u OŠ „Dragan Kovačević”

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić prisustvovao je zajedno sa suprugom predsednika Republike Tamarom Vučić otvaranju prvog kabineta za funkcionalnu procenu vida u Osnovnoj školi „Dragan Kovačević” u Beogradu.

Ministar Branko Ružić poručio je da je za učenike te škole veoma važno što su dobili kabinet koji će pružiti dodatnu podršku i deci i roditeljima, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

„To uključuje i savetodavni rad sa roditeljima, kao i preporuke za prilagođavanje prostora, materijala i upotrebu optičkih pomagala”, izjavio je Ružić.

Ocenio je da je ovaj kabinet od velikog značaja za nastavni proces, koji je prilagođen svakom učeniku.

„Cilj je da se na najefikasniji način pristupa potrebama dece i da se koriste najadekvatnije nastavne metode i tehnike”, rekao je Ružić i dodao da je ova škola danas moderna vaspitno-obrazovna ustanova koja je ispratila brojne generacije, koje su uspešno nastavile školovanje.

On je ovom prilikom čestitao i Dan škole, koji se danas obeležava. Osnovana 1954. godine počela je da radi škola na inicijativu profesora Ivana Stankovića u Osnovnoj školi „Radoje Domanović” sa dva kombinovana odeljenja za slabovide učenike.

Školske 1970/1971. godine počinje sa radom Osnovna škola za zaštitu vida „Dragan Kovačević”.

Izvor: RTS, foto: MPN