Predstavljeni đaci generacije osnovnih i srednjih beogradskih škola

Ministar Ružić je čestitao učenicima na postignutim rezultatima i dodao da iza njihovog rada stoji veliko zalaganje, trud i podrška nastavnika i roditelja.

Ðaci generacije beogradskih osnovnih i srednjih škola za 2022. godinu predstavljeni su na svečanosti u Beogradu, a ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić poručio je učenicima da će resorno ministarstvo i država nastaviti da podržavaju najbolje među njima kako bi ostvarili velika postignuća u obrazovanju.

Ružić je na svečanosti čestitao učenicima na postignutim rezultatima i dodao da iza njihovog rada stoji veliko zalaganje, trud i podrška nastavnika i roditelja.

“Velika je čast i uspeh biti među 300 najboljih prestoničkih đaka. Ovo nije samo priznanje za ostvarene rezultate već i za trud i za uspehe na takmičenjima, primereno vladanje, dobar odnos sa drugovima, nastavnicima”, kazao je Ružić.

Naveo je da su đaci generacije nosioci budućeg razvoja Beograda i države, te da su uspesi mnogih talentovanih mladih ljudi već sada prepoznati u svetu.

Ružić je poručio studentima da imaju podršku resornog ministarstva i gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu, koji će nastaviti, kako je rekao, da podstiču najbolje studente i učenike da stiču znanja i razvijaju veštine.

“Dodeljuju se stipendije i krediti učenicima, studentima, nadarenima i doktorantima i zato je važno da nastavite da učite vredno i da nakon toga iskoristite šansu da asplicirate za sve vidove podrške koja vam stoji na raspolaganju od strane države”, poručio je Ružić učenicima.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak naveo je da će resorni sekretarijat, zajedno sa profesorima i nastavnicima nastaviti da pruža podršku učenicima u daljem obrazovanju.

“Danas ste pobednici u svojim generacijama, gde god da se školujete. Pozivam vas da sve svoje planove vezujete za Srbiju jer samo zajedno možemo da idemo napred, da naš Beograd i našu državu iz dana u dan unapređujemo”, rekao je Gak.

Direktor Druge ekonomske škole u Beogradu Dejan Nedić kazao je da najbolji učenici beogradskih škola svedoče o tome da naša zemlja može da bude optimistična kada je reč o budućnosti.

Dodao je da su Grad i resorni sekretarijat do sada ulagali značajna sredstva u takmičenje učenika i poboljšanje uslova rada škola.

“Nastava na daljinu za kratko vreme postala je rutina, brzo smo se snalazili u novoj formi nastave i to uspešno. To iskustvo nas je nadogradilo i donelo novu dimenziju školovanja. Grad Beograd i Gradski sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu su značajna novčana sredstva investirali u takmičenja učenika i poboljšanje uslova rada škola”, kazao je Nedić.

Nakon svečanosti đacima generacije beogradskih osnovnih i srednjih škola uručeni su tablet računari i knjige, kao nagrada za ostvaren uspeh.

Izvor i foto: tanjug.rs; bilten.rs