Čestitka ministra Ružića povodom Dana prosvetnih radnika

Ministar prosvete Branko Ružić čestitao je svim prosvetnim radnicima u Srbiji njihov praznik – Dan prosvetnih radnika, koji se obeležava 8. novembra.

"Ovaj poziv je poseban, jer učitelji i nastavnici imaju veliku ulogu u odrastanju dece i izgradnji njihovih sistema vrednosti, ali i u prenošenju znanja. Svakoga dana se potvrđuje odgovornost, važnost i složenost posla kojim se bavite, jer aktivno učestvujete i izgradnji budućnosti naših mladih. Siguran sam da se za ovaj plemeniti i zahtevan poziv mogu opredeliti samo oni koji imaju visoko razvijen osećaj humanosti, empatije i društvene odgovornosti. Današnji dan je i prilika da se svi podsetimo plemenite misije ovog poziva i da istaknemo značaj prosvetnih radnika u društvu. Smatram da je važno da se stavovi i mišljenja nastavnika o svim promenama u obrazovanju jasno čuju. Veoma nam je važno da zaposleni u prosveti kontinuirano unapređuju svoja znanja i da budu profesionalno motivisani.

Želim da se u svoje lično ime i u ime ministarstva zahvalim za vaš rad, trud, strpljenje, ljubav i razumevanje koje pružate svojim učenicima“.

 

Izvor: RTV.rs 

Foto: Ministarstvo prosvete