Kovinski Zmajevci prvi na Pedagoškoj olimpijadi u Moskvi

Na Međunarodnoj pedagoškoj olimpijadi u Moskvi, kovinska “Zmajeva” osnovna škola, dobila laskavo priznanje pobednika za rad "Oblačni čovek“

Na Međunarodnoj pedagoškoj olimpijadi u Moskvi, u kategoriji međunarodnog profesionalnog konkursa, nominacije „Umetnička fotografija“, kovinska “Zmajeva” osnovna škola dobila je laskavo priznanje pobednika, osvojeno prvo mesto, za rad "Oblačni čovek“. 

“U našoj školi fotografija se neguje još od šezdesetih godina prošlog veka, kada je nastavnik fizike Bogdan Bogić sa velikim entuzijazmom pokrenuo foto-kino sekciju. Bila je to hronika života i rada ne samo naše škole već i Kovina. Odlaskom u zasluženu penziju, ostavio mi je u amanet da sledim njegov put sve do današnjih dana, od mračne komore do digitalne fotografije, kroz koje decenijama učenici razvijaju estetske vrednosti, ali i tačnost i istrajnost. Trenutno je u fokusu astro fotografija, rad tima učenica završnog razreda”, kaže dobitnik priznanja međunarodnog konkursa i mentor, profesor emeritus Dejan Kreculj.

 

Izvor i foto: rtv.rs  Dejan Kreculj