Vlada Srbije prihvatila 7 predloga Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

Predstavnici Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" bili su na sastanku u Vladi Srbije gde im je prema rečima predsednika Saveta Igora Đorđevića obećano da će svi zahtevi biti ispunjeni.

Igor Đorđević, predsednik Saveta roditelja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru saopštio je za "RTS" da su predstavnici tog Saveta bili na sastanku u Vladi Republike Srbije povodom sedam zahteva koji su izneseni u sredu 10. maja. Prema rečima Đorđevića, Vlada Srbije obećala je da će ispuniti sve zahteve.

"Organizovan je sastanak u kabinetu, gde je pored predsednice Vlade bio i tim koji je dobio zadatak da ispuni naše zahteve. Dobili smo čvrsto obećanje da će svi naši zahtevi biti ispunjeni i da će počev od danas početi da se radi na realizaciji i ispunjenju tih zahteva", izjavio je za "RTS" nakon sastanka u Vladi Srbije Igor Đorđević, predsednik Saveta roditelja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar".

Dodao je da u ovom trenutku ne može da izađe u javnost sa više informacija jer će svakodnevno imati komunikaciju sa timom premijerke Ane Brnabić. Od nje će dobijati pojedinačne informacije o pojedinačnih zahtevima. Vlada Republike Srbije je danas na sednici formirala Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja kojim će rukovoditi premijerka Ana Brnabić.

Zahtevi Saveta roditelja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar"

Igor Đorđević, predsednik Saveta roditelja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" je na konferenciji za medije u sredu 10. maja saopštio sedam predloga predstavnika odeljenja VII-2. Ovo odeljenje je najviše pogođeno tragedijom koja se dogodila u sredu 3. maja, a Savet roditelja je sačinio sedam predloga koji će pomoći i đacima, i roditeljima i zaposlenima u školi. Prema njegovim rečima, Savet roditelja ima i podršku predstavnika škole. Učitelji će proceniti da li će se ulaziti u učionice ili će ostati u školskom dvorištu.

  1. Zahtevamo rekonstrukciju događaja i objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga kao i u kojoj je fazi.
  2. Tražimo da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom jer kod dece postoji strah da će on biti na slobodi.
  3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno da rade sa decom VII-2 odeljenja bez učešća školskog psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.
  4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu VII-2 odeljenja, mora da se nađe način da oni ne ulaze na glavni ulaz i da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.
  5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do septembra.
  6. Pružamo kompletnu podršku nastavničkom kadru.
  7. Tražimo utvrđivanje odgovornosti ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima dece koji je obišao ceo svet kao i slike roditelja i dece i da isti budu sankcionisani.

 

Izvor: mondo.rs