Dečak koji peva srcem i osvaja ljudska srca

Vukašin Kovačević, učenik V2 OŠ „Jovan Sterija Popović” iz Vršca, osvojio je 1. nagradu na ovogodišnjem Republičkom takmičenju mladih kompozitora „FEDEMUS”

Vukašin Kovačević, učenik V2 Osnovne škole „Jovan Sterija Popović” iz Vršca, osvojio je 1. republičku nagradu sa 95 poena na ovogodišnjem Republičkom takmičenju mladih kompozitora „FEDEMUS” koje organizuju Ministarstvo prosvete i Dečji kulturni centar Beograda.

 

Vukašin je nagrađen za svoju autorsku kompoziciju za klavir „Pravila igre” koju će svirati na završnom koncertu u Beogradu, oktobra meseca ove godine.

U nedelju 2. aprila u Narodnom pozorištu u Vršcu održan je 29. dečiji muzički festival „Pevajmo srcem”. Vukašin je pobrao aplauze publike i žirija i osvojio 1. mesto sa Bajaginom pesmom „Darja”.

On je do sada osvojio i specijalna priznanja na dva svetska muzička takmičenja u Londonu (London Classical Music Competition) 2022. godine i, takođe, ovogodišnji je učesnik svetskog takmičenja u Klivlendu (Clevelend Music Competition), koje je u toku.

Dok čeka odluku žirija, Vukašin vežba klavir sa profesorkom Jasnom Đurović uz Banja Luke i solfeđo sa profesorkom Teodorom Nađ iz Vršca, trenira atletiku i provodi vreme u igri sa svojim drugarima.

Pored toga, Vukašin je ove školske godine osvojio nagrade na opštinskim takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti, istorije i tehnike i tehnologije.

 

Izvor: OŠ „Jovan Sterija Popović” iz Vršca