Matura za sve!

Učenici Elektrotehničke škole „Mija Stanimirović“ prikupljaju donaciju za namenski račun beogradske OŠ „Vladislav Ribnikar“ organizujući reviju „Matura za sve“

Haljine i nakit poklonile su novinarke i niški umetnici, a svi predmeti naćiće se na licitaciji od juče do srede na FB stranici škole. Sav novac od prodatih stvari biće uplaćen na račun beogradske škole.

Žele još da iz drugog dela zemlje pokažu i „solidarnost sa nastradalima i povređenima u školi „Vladislav Ribnikar“.

„Želimo i da nekom ulepšamo maturu, poručimo da nije sve u novcu i da svako može da izgleda lepo i zadovoljno na maturi“, kazala je Jana Kostić, predstavnica Učeničkog parlamenta škole, gimnazija Bora Stanković.

Marija Veljković Milojković, profesorka u ETŠ „Mija Stanimirović“ i kordinator Učeničkog parlamenta ističe da su sve dosadašnje akcije pokrenute na inicijativu učenika.

Podsetićemo, učenički parlament ETŠ „Mija Stanimirović“ uz nesebičnu pomoć profesorke stalno organizuje humanitarne akcije i bazare.

„Ovo je njihova potreba da pokažu solidarnost i humanost u momentu tragedije koja nas je sve zadesila. Akcija Matura za sve se ne odnosi samo na maturante, možda ovih dana svi polažemo neki životni ispit – zato šaljemo poruku istu poruku solidarnosti za sve“, pojašnjava profesorka. 

Podršku reviji pružile su i učenice Gimnazije Bora Stanković, društveno odgovorne kompanije, a najviše truda u organizaciju dobrotvorne akcije ili kako one kažu – akciju podrške, pružile su novinarke Jelena Jocić, Ivana Marković i profesorka multimedije Marija Veljković Milojković.

 

Izvor i foto: niskevesti.rs