Izložba Boje moje kao primer dobre prakse

U galeriji biblioteke „Branko Miljković” 5. juna otvorena je izložba učenika OŠ „Dragojlo Duduć” pod nazivom „Boje moje”.

Prošlog ponedeljka, 5. juna, otvorena je izložba učenika OŠ „Dragojlo Dudić” pod nazivom „Boje moje”.

U galeriji biblioteke „Branko Miljković” izloženo je 60 učeničkih radova, akril na platnu. Radovi su nastali ove školske godine na časovima jednosmenskog rada – Slikarske radionice. Radionicu vodi nastavnica likovne kulture Sandra Vujić.

Izložbu je otvorio predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić, a učenici škole su izveli prigodan muzički program. Boja, tempera, snovi bile su reči pesama kao ilustracija ovih veselih radova.

Galerija je bila puna posetilaca. Svaka slika je privlačila bojom i porukama iskrene dečje radosti. Umetničko raspoloženje zavladalo je u galeriji.

Izložba kao primer dobre prakse, kroz umetnički rad jednog pravog dečjeg slikarskog ateljea, rezultat je dečjih maštanja i spremnosti na jedan izuzetan proces stvaranja. Uz sav potreban slikarski materijal koji obezbeđuje škola, učenici napreduju i uživaju u radu kao pravi slikari. Bojom bojimo stvarnost, sunčan dan, reč, osmeh i pesmu.

Ovom izložbom šaljemo poruku da „Boje moje” budu i vaše! 

 

Autor: Sandra Vujić