Zbog velike zainteresovanosti produžava se foto-konkurs BIGZ školstva

Rok za slanje fotografija produžen do 15. septembra

Izdavačka kuća BIGZ školstvo raspisala je 1. avgusta foto-konkurs. Tema konkursa su fotografije nastale tokom rada na nekom od dva istraživačka projekta – Kreativno leto uz BIGZ i Edukativno leto uz BIGZ.

Projekat Kreativno leto uz BIGZ namenjen je učenicima, a teme su takve da se mogu iskoristiti za zajednički rad tokom početnih časova, kada akcenat treba da bude na razvoju pozitivnih ljudskih vrednosti, zajedničkim aktivnostima, saradnji i solidarnosti.

Teme istraživačkih projekata su dostupne na Školskom portalu, u odeljku Mali odmor, a sada ćemo ih ponovo ukratko predstaviti. 

U svetu boja i oblika – Projekat sadrži predloge kreativnih likovnih radionica sa detaljnim uputstvima. Više možete saznati putem linka: 

https://www.skolskiportal.rs/clanci/2715-u-svetu-boja-i-oblika

Dnevnik čitanja lektire – Projekat ima u fokusu tehnike kojima treba ovladati kako bi čitanje bilo uspešno i svrsishodno. Pripremili smo i dnevnike čitanja lektire od 1. do 8. razreda koje možete besplatno preuzeti. Više možete saznati putem linka: 

https://www.skolskiportal.rs/clanci/2719-draga-deco-da-li-ste-se-nekada-zapitali-zasto-uopste-citamo

Vodič za male naučne projekte – Projekat sadrži ideje za nekoliko radionica: „Izrada kućica i hranilica za ptice”, „Zaštićena prirodna dobra u mom kraju”, „Spomenici srednjeg veka u Srbiji”. Učenici različitog uzrasta se osnažuju da izvode male naučne projekte. Više možete saznati putem linka: 

https://www.skolskiportal.rs/clanci/2725-vodic-za-male-naucne-projekte

Kviz znanja uz Geografski atlas – Ljubitelji geografije mogu se zabaviti stičući nova i utvrđujući postojeća znanja uz kviz. Više možete saznati putem linka: 

https://www.skolskiportal.rs/clanci/2730-kviz-znanja-uz-geografski-atlas

Zabavite se uz kutak za boravak – Projekat sadrži kreativne likovne šablone koji se mogu besplatno preuzeti i uputstva za izradu uz njih, npr. „Napravi Indijanca”, „Napravi akvarijum”, „Napravi vazu sa cvećem”, „Napravi kućicu”, „Napravi sovu”, „Napravi pokretnu sliku”. Projekat je namenjen učenicima mlađih razreda. Više možete saznati putem linka: 

https://www.skolskiportal.rs/clanci/2737-zabavite-se-uz-kutak-za-boravak

Didaktičke kutije za izvođenje ogleda – Projekat sadrži predloge ogleda za istraživanje prirodnih pojava i sveta oko nas. Možete se zabaviti uz zanimljiv ogled – „Jabuka na dijeti”. Više možete saznati putem linka: 

https://www.skolskiportal.rs/clanci/2742-didakticke-kutije-za-izvodenje-ogleda

Kviz znanja o  srpskim novovekovnim vladarkama – Da biste naučili nešto novo o našoj prošlosti i usput se zabavili, pripremili smo za mali kviz znanja o vladarkama iz dinastija Karađorđević i Obrenović. Više možete saznati putem linka:

https://www.skolskiportal.rs/clanci/2747-kviz-znanja-o-srpskim-novovekovnim-vladarkama

Na slovo, na slovo... Š – Školski rečnik književnih termina – Projekat sadrži igru osmišljenu na osnovu odrednica iz Rečnika književnih termina. Igra je previđena za grupni rad učenika u starijim razredima osnovne škole. Više možete saznati putem linka:

https://www.skolskiportal.rs/clanci/2752-na-slovo-na-slovo-s-skolski-recnik-knjizevnih-termina

Projekat Edukativno leto uz BIGZ namenjen je nastavnicima, a sve predloge možete pogledati na Školskom portalu, u odeljku Mali odmor. I nastavnici mogu učestvovati na foto-konkursu sa fotografijama nastalim na osnovu nekog našeg projekta iz Edukativnog leta. 

Zabavite se i pošaljite fotografije koje ste napravili tokom rada na nekom od projekata koji smo vam predložili. Fotografije uz kratak opis šaljite na imejl-adresu konkurs@bigzskolstvo.rs. Najzanimljivije fotografije biće objavljene na FB i Instagram profilu BIGZ školstva. Za najkreativnije i najmaštovitije biće pripremljene vredne nagrade! Rok za slanje fotografija je 15. septembar

 

Izvor: BIGZ školstvo