Umetnost je pesma bez reči

Predstavljamo vam dobitnika nagrade najmlađi umetnik na foto-konkursu Kreativno leto uz BIGZ – Luku Cvijovića. Naslov nagrađene fotografije je Čarobna šuma.

Luka Cvijović je dvogodišnjak iz Beograda, koji od najranijeg uzrasta pokazuje entuzijastični, istraživački duh. Svoje aktivnosti malog istraživača najradije sprovodi u prirodi. Otuda su kreacije za sekciju Kreativno leto nastale baš u šumi, mestu gde njegova kreativnost posebno dolazi do izražaja. Uživa u beskonačnom sakupljanju grančica, pravljenju kućica za životinje, posmatranju marljivih mrava i izrazitoj znatiželji. Iako nesvestan pojma konkurs, u priloženim fotografijama se Luka vešto igra bojama i oblicima posebno oduševljen akvarijumom i ribicama iz edicije Kutak za boravak. Na poslatim fotografijama je ovekovečen jedan kreativan dan u Zvezdarskoj šumi, koji se, kao i mnogi drugi, završio čitanjem njegove omiljene priče – „Mačak u čizmama”. 

***

Kada mu je mama pokazala diplomu dobijenu na foto-konkursu, uzviknuo je: „Jeeee” i nastavio da boji svoji svoju omiljenu bojanku.

 

Izvor: BIGZ školstvo