Ono što vodi i vuče svet, nisu lokomotive, nego ideje

Predstavljamo vam Nevenu Ivanović, Anđelu Milojević i Igora Petrović iz Belosavaca, koji su osvojili nagradu za realizaciju projekta na foto-konkursu Kreativno leto uz BIGZ. Naslov pobedničke fotografije glasi Od stolarske radionice do kućice za ptice.

Nevena Ivanović, Anđela Milojević i Igor Petrović pohađaju sedmi razred Osnovne škole „Sestre Radović” u Belosavcima, u opštini Topola. Veoma su talentovani, dobri su đaci i obavljaju svaku dodatnu aktivnost koju im dodele nastavnici. Pored obavljanja školskih obaveza, aktivno se bave i sportom – Anđela i Igor treniraju fudbal, a Nevena odbojku. U sportu, kao i u učenju, pokazuju sjajne rezultate, o čemu najbolje svedoče njihovi pehari i diplome.

Sa nagrađenim učenicima bliže će nas upoznati njihova nastavnica Mirjana Ranković, koja ih je i prijavila na foto-konkurs:

„Naša škola je poznata po raznim biološkim aktivnostima koje se odvijaju u toku cele školske godine, a posebno se ističe izložba „Moj ljubimac”. Kada je objavljen vaš foto-konkurs, pričali smo na času o tome sa čim se mi možemo prezentovati. Izbor je pao na kućicu za ptice iz više razloga. Kako ide jesen i sve hladniji dani, a u školsko dvorište dolaze ptice koje nas tokom cele godine uveseljavaju svojim cvrkutom, odlučili smo se za kućicu za ptice, kako bi imale sklonište od vremenskih nepogoda i siguran dom za podizanje svog podmlatka. Vredne ruke i humano srce mojih učenika su ideju pretvorile u delo. Ja kao njihov nastavnik veoma sam ponosna na njih i drago mi je da se seme ljubavi i humanosti koje godinama sejem kao prosvetni radnik primilo u njihovim srcima, da raste i da se razvija zajedno sa njima. Biće oni veliki ljudi, a nebo je njihova granica.”

***

Kada su saznali da su osvojili nagradu na foto-konkursu za vešto izrađenu kućicu u stolarskoj radionici, Nevena, Anđela i Igor bili su još sigurniji da će nastaviti da sprovode svoje kreativne zamisli u delo.

 

Izvor: BIGZ školstvo