Potreba za stvaranjem je jedna od najdubljih čežnji ljudske duše

Predstavljamo vam trogodišnju devojčicu koja je osvojila nagradu za kreativnost na foto-konkursu Kreativno leto uz BIGZ – Vesnu Vladimirovnu Cvijović. Naslov nagrađene fotografije glasi Mašta nas može odvesti u nepoznate svetove.

Vesna Vladimirovna je rođena u Moskvi, a sada živi u Beogradu. Odrasta na temeljima dve kulture i tradicije, a roditelji se trude da joj prenesu najvažnije tekovine ruske i srpske nacionalne baštine. Od najmlađih dana upoznaje se delima pisaca za decu i jedne i druge nacionalne književnosti. Paralelno usvaja oba jezika i raste u podsticajnom okruženju u kome se neguju različiti, ali komplementarni kulturološki obrasci.

Vesna ima tri godine. Ona je umetnička duša. Voli da pleše, peva, pravi kreativne kreacije svojim rukama, učestvuje u spremanju hrane, provodi vreme u prirodi. Na taj način ona pokazuje svoje talente, umetnički i socijalno se razvija. Radovala se foto-konkursu, veoma se potrudila i dobila zasluženu nagradu.

Vesnina mama Jevgenija saznala je za konkurs Kreativno leto uz BIGZ tragajući za kulturnim dešavanjima koja bi mogla obogatiti zajedničke letnje aktivnosti. Ispostavilo se da je Vesna uživala u nizu predloženih aktivnosti iz sekcije Kreativnog leta, pre svega iz oblasti likovnog stvaralaštva. Najinspirativnija joj je bila igra sa kolaž papirom i pravljenje figura pomoću origami tehnike. O trenucima zabave i kreativnog stvaralaštva svedoče i fotografije pristigle na foto-konkurs, a posebno nagrađena fotografija koja nosi naslov Mašta nas može odvesti u nepoznate svetove.

 

Izvor: BIGZ školstvo