Umetnost nije ono što vidiš, već ono što učiniš da vide drugi

Predstavljamo vam dvanaestogodišnjeg dečaka koji je osvojio nagradu za umeće u izradi origami tehnike – Nikolu Milića. Naslov nagrađene fotografije glasi Priroda i umetnost.

Nikola je dečak koji se odlikuje svojom radoznalošću, prijateljskim duhom, lepim manirima i otvorenim umom za nove stvari. Njegova strast je origami, umetnost pravljenja papirnih figura.

Od prvih dana u školi pokazivao je interes za origami tehniku. S vremenom, njegova strast i veština su rasle. Posebno se istakao u pravljenju figura u obliku životinja. Njegove kreacije su prava umetnička dela, ispunjena detaljima i preciznošću. Radoznalost ga je vodila da istražuje različite tehnike i materijale. Njegova otvorenost prema novim idejama ga je inspirisala da eksperimentiše sa različitim vrstama papira i boja, čineći svoje origami kreacije još složenijima i zanimljivijima.

Pored veštine u oblikovanju papira, on se izuzetno dobro snalazi u oblasti crtanja i slikanja. Nikola je dobar drug, lepo vaspitan i ljubazan dečak, odličan učenik, a pre svega svestrana ličnost. Njegova ljubav prema origamiju nije samo hobi, već način da izrazi svoju kreativnost i razvije vrednosti poput preciznosti i strpljenja.

Ovaj posebni dečak nas podseća da radoznalost, prijateljstvo, dobri maniri, otvorenost prema novim stvarima i strast prema hobiju čine svakog pojedinca posebnim. Njegova veština origamija je inspiracija za nas sve da razvijamo svoje talente i strasti, bez obzira na uzrast.

 

Izvor: BIGZ školstvo