Konkurs Umetniku u čast

XIV beogradska gimnazija organizuje drugi po redu umetnički konkurs Umetniku u čast

Nakon prošlogodišnjeg uspeha i sjajnog druženja sa talentovanim učenicima i mentorima iz Srbije i regiona, odlučili smo da ove godine konkurs posvetimo Milošu Crnjanskom. Rok za slanje radova je 20. 10. 2023. Motivišite svoje kolege i učenike da učestvuju! Radujemo se druženju u Beogradu, na završnoj večeri Crnjanskom u čast!

Najbolje radove izabraće stručni žiri. Članovi žirija ovogodišnjeg konkursa su: dr Ksenija Milovanović, urednica u izdavačkoj kući BIGZ školstvo i profesor srpskog jezika i književnosti – predsednica žirija, dr Svetlana Tomić, redovni profesor književnosti na Alfa BK Univerzitetu, msr Bojana Antonić, bibliotekar na Filološkom fakultetu, na Katedri za srpsku književnost sa južnoslovenskim književnostima u Beogradu i dr Milan Vurdelja, asistent na predmetu Metodika nastave srpskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Nagrade će biti dodeljene u tri kategorije:

1. POEZIJA

2. PROZA

3. IDEJNO REŠENJE ZA KORICE KNJIGE

Poezija: Učesnici šalju jednu pesmu posvećenu Milošu Crnjanskom ili nadahnutu njegovim delima.

Proza: Učesnici na konkurs mogu poslati priču inspirisanu životom Miloša Crnjanskog i delom ili motivima iz njegovih dela. Učenici mogu slati i eseje o odlikama i značaju sumatraizma ili uticaju dela Miloša Crnjanskog na savremenu srpsku književnost. Dužina teksta – do tri kucane strane.

Idejno rešenje za korice knjige: Učesnici šalju idejno rešenje za korice knjige po izboru ili za sabrana ili izabrana dela. Idejno rešenje za korice mora sadržati naslov odabrane knjige ili izbora.

Propozicije:

Sve radove na konkurs treba slati u PDF formatu. Za poeziju i prozu izabarati ćirilično pismo, veličinu fonta 12 i Times New Roman. Ideju za korice knjige možete raditi u programu po izboru. Radove slati na imejl-adresu konkurscetrnaesta@gmail.com do 20. oktobra 2023. godine. U imejlu navesti ime i prezime autora, razred, školu, mesto, ime mentora i kontakt telefon. Autor može poslati samo jedan rad. Pravo na učešće imaju svi učenici srednjih škola u Srbiji i regionu i srednjoškolci koji pohađaju srpske škole u dijaspori. Najbolje radove u svakoj kategoriji odabraće stručni žiri. Očekuju vas vredne i zanimljive nagrade koje će biti dodeljene na završnoj večeri Milošu Crnjanskom u čast koja će se održati u novembru.

 

Organizatorka konkursa

msr Milica Živković

0692107467

 

Izvor: XIV beogradska gimnazija