Nastavlja se podrška učeničkim zadrugama

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović dodelila je ugovore direktorima srednjih škola, koje su na javnom pozivu dobile sredstva za podršku učeničkim zadrugama.

"Za ovu školsku godinu doneta je odluka da 17  srednjih škola, odnosno učeničkih zadruga, dobije finansijska sredstva u ukupnom iznosu od osam miliona dinara“, rekla je Đukić Dejanović.

Istakla je da Ministarstvo prosvete sada već četvrtu godinu za redom pruža finansijsku podršku učeničkim zadrugama u srednjim školama i dodala da je ove godine za te svrhe namenjeno duplo više sredstava nego prethodne godine.

Učeničke zadruge, kako je dodala, važan su deo obrazovno-vaspitnog rada u školama i predstavljaju vid podrške razvoju preduzetništva kod učenika.

"Želim da pohvalim sve škole koje su osmislile različite projekte i istaknem da su veliko interesovanje pokazale specijalne škole i škole u području rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane“, rekla je ministarka.

Učeničke zadruge će dodeljena sredstva iskoristiti za  nabavku opreme, sredstava i materijala za rad.

Ona je istakla da će Ministarstvo prosvete nastaviti da, kao i do sada,  podržava rad učeničkih zadruga kako u osnovnim, tako i u srednjim školama i pozvala škole da se aktiviraju u ovom segmentu, registruju zadruge i tu pronađu nove mogućnosti  za  svoje učenike.

Одлука о избору установа које остварују средње образовање и васпитање за доделу финансијских средства ради унапређења услова рада ученичких задруга за школску 2023/2024. годину

 

Izvor i foto: Ministarstvo prosvete