Ustanova Studentski centar Beograd prati potrebe studenata

Ministarka prosvete čestitala je Studentskom centru „Beograd“ 55 godina uspešnog rada i istakla da ova ustanova prati potrebe studenata i omogućava kvalitetne uslove za smeštaj, učenje i lični razvoj.

„Svi koji su nekada boravili u studentskom domu znaju da su uspomene iz tog perioda nešto što se sa radošću vraća u sećanje, prepričava i pamti“, rekla je Đukić Dejanović.

Ona je ukazala da u 14 studentskih domova, u okviru Studentskog centra Beograd, danas boravi 10.500 studenata. 

„Sa ponosom mogu da kažem da su studentima obezbeđeni dobri uslovi za boravak, učenje u studentskim domovima, kao i ishrana u studentskim menzama po regresiranim cenama. Sredstva za studentsko stipendiranje i studentske kredite se redovno dodeljuju i značajan broj studenata ima ove benefite“, rekla je ministarka.

Đukić Dejanović je istakla da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u projekte izgradnje i obnove studentskih domova, sa namerom da uslovi boravka u njima budu što kvalitetniji.

„Podsećam vas da nam predstoji izgradnja novog objekta za smeštaj studenata u Studentskom gradu. Ovim ćemo obezbediti dodatna mesta za studente“, navela je Đukić Dejanović.

Na svečanosti su se obratili i Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije, rektor Univerziteta u Beogradu dr Vladan Đokić, direktor Studentskog centra „Beograd“ Goran Minić, kao i student prorektor Ana Grčić.

 

Izvor i foto: Ministarstvo prosvete