Uobičajene novogodišnje proslave u školama treba da ostavimo za neka druga vremena

Ministarstvo prosvete preporučuje svim obrazovno- vaspitnim ustanovama da ne organizuju proslave povodom novogodišnjih praznika.

Imajući u vidu nevine žrtve velikih tragedija koje su potresle čitavu zemlju, a koje su se dogodile 3. i 4. maja 2023. godine, Ministarstvo prosvete preporučuje svim obrazovno- vaspitnim ustanovama da ne organizuju proslave povodom novogodišnjih praznika, navedeno je u dopisu školama, koji je potpisala ministarka prosvete prof. dr  Slavica Đukić Dejanović.

„Kao što je naša sugestija bila da početak školske godine bude drugačiji, da prvi dani nove školske godine proteknu u razgovoru nastavnika i učenika, ne samo o predstojećim školskim obavezama, već i u razgovoru o emocijama i pravim vrednostima, tako smatram da uobičajene novogodišnje proslave u školama treba da ostavimo za neka druga vremena.  Ova godina je bila tužna, najtužnija. Šta god da učinimo, roditeljima koji su izgubili decu to ne može da umanji bol. Molim vas za razumevanje, za koje verujem da postoji. Sigurna sam da će biti prilika za radost i druženje“, navela je ministarka prosvete Đukić Dejanović u dopisu.

 

Izvor: Ministarstvo prosvete