Mališani iz Novog Sada besplatno se voze okićenim autobusom

Oko 2.000 mališana iz Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ dobilo je karte za magičnu vožnju

Druga po redu manifestacija „Novosadska božićna čarolija“, u organizaciji Agencije „Star medija“ a uz podršku Grada Novog Sada, i ove godine se održava u ovom gradu i to od 6. do 12. januara.

Oko 2.000 mališana iz Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ dobilo je karte za magičnu vožnju koja će se realizovati na svaki sat od 15 do 19 sati.

- Polako postajemo tradicionlana manifestacija, na radost mnogih mališana - kaže za „Dnevnik“ organizatorka Valentina Katić.

- Mi zaista jezdimo ulicama prelepog Novog Sada, okićeni, šareni i čarobni u novogodišnjem ruku, kako iznutra, tako i spolja. Autobus je prava božićna čarolija koja u sebi krije interaktirvnu pozorišnu predstavu koja je i edukativna, jer nam je svima u ovim vremenima potrebno da se setimo lepih reči i lepih dela - dodaje ona.

Autobuska linija koja vozi mališane prilagođena je ovoj manifestaciji, pa tako vožnja traje između 30 i 40 minuta. Bus kreće sa glavne autobuske stanice i vozi Bulevarom oslobođenja, Jevrejskom ulicom, Bulevarom Mihajla Pupina, ulicom Žarka Zrenjanina, Stražilovskom, Bulevarom cara Lazara, pa opet Bulevarom oslobođenja do početne tačke.

Važno je napomenuti da sva deca koja su dobila karte, ili koja treba da je preuzmu u svom vrtiću, treba da dođu na vožnju u naznačenom terminu, jer svako dete ima svoje sedište u autobusu.

 

Izvor i foto: telegraf.rs