Verujem u vrednije sutra

Dragi prijatelji, polako ali sigurno, približavamo se kraju još jedne godine.

Bilo je u njoj uspona i padova, srećnih i manje srećnih trenutaka. Trudili smo se da deci i sebi ulepšavamo dane i nalazimo put do duge. Nekada je taj put bio posut trnjem, a nekada zvezdama. Neke životne teme su preduhitrile jednačine ili vrste reči i zauzele počasno mesto na času. Volim da mislim da mogu menjati svet ako uspem da utičem na moje đake, da od malenih postanu veliki ljudi.

Ovu godinu pamtiću i po nekoliko započetih kreativnih poslova koje ću raditi i u narednoj. Po saradnji sa ljudima koji dele moj entuzijazam i želju za novim izazovima, razgovorima sa meni dragim osobama čije mišljenje beskrajno uvažavam. Pamtiću, takođe, jedan nemili događaj, ali ne kao nešto što me je porazilo. Naprotiv, kao momenat kada sam postala jača, sigurnija da sam ispravno postupila. Tada sam shvatila da sam okružena pravim prijateljima. Neizmerno sam zahvalna roditeljima mojih učenika koji su pokazali veliko srce i i spremnost da se bore za istinu, ali i onim kolegama koji su bili uz mene. Svako može u teškim situacijama poviti glavu i verovati da dalje ne može da se bori sa vetrenjačama. Retki su oni koji se izdignu jači, mudriji i svesniji da je važno da njihova reč nađe put, čak i do onih koji neće da je čuju. Želim da verujem da ćemo svi barem pokušati da krenemo tom uzlaznom putanjom.

Večeras sam u svom domu okitila jelku. Beskrajno sam se radovala svakom ukrasu kojim sam je ulepšala i kao da sam u sebe unela mir. Dok ovo pišem, posmatram je i kroz glavu mi prolaze samo lepe i pozitivne slike. Možda to ima veze i sa tim kakav si čovek. Da li ćemo iz lošeg izvući dobro ili obrnuto, zavisi samo od nas. 

Posao učitelja zaista beskrajno volim i neizmerno mu se radujem. Nestrpljivo, kao i moji učenici očekujem novogodišnju lutriju i druženje sa drugarima iz ostalih odeljenja. Radujem se i ćakulanju sa koleginicama, kada ćemo uz opušteno ćaskanje razgovarati o planovima za vreme novogodišnjih praznika ( i to je odeljenjsko veće).

Najviše se radujem vremenu koje ću posvetiti mojoj porodici i najbližim prijateljima koji su uvek uz mene. Kada imate mir i radost u svom porodičnom okruženju, zaštićeni ste od ljudi koji imaju potrebu da mrače nebo. Tada imate svoj put ispod duge. Takva stabilna osnova da se borite za sve do čega vam je stalo je od neprocenjivog značaja.

Verujem u vrednije sutra i želim vam dobru životnu energiju, pozitivne misli, pametne životne i poslovne poteze u Novoj godini!

Tanja Vrečko