Čuvarkuće za uskršnja jaja

Učenici odeljenja I/4 OŠ “Mladost” rešili su da obraduju članove svoje porodice prigodnim prazničnim poklonom.

U susret Uskrsu i prazničnoj atmosferi koju nam donosi, učenici odeljenja I/4 OŠ “Mladost”, učiteljice Tanje Vrečko, rešili su da obraduju i članove svoje porodice prigodnim poklonom. Naime, ovoga puta pravili su kućice za čuvarkuće, koristeći krep papir, salvete, CD, lepak, makaze, a kao osnovu lopte napravljene od papira. 

Ono što je bilo karakteristično za ovaj čas je i druženje petaka i prvaka. Učenici petog razreda, bivši Tanjini učenici, podsetili su se starih dana i potpuno se upustili u čaroliju stvaranje zajedničkih radova sa svojim mlađim drugarima. U  kreativnom radu, uz međusobnu podršku, podstrek, praćen pesmom i zabavom, nastali su predivni radovi. 

- Ovi zajednički časovi su višestruko korisni, kako za mlađe, tako i za starije đake. Na takvim spontanim susretima uče se toleranciji, empatiji, razvijaju osećaj pripadnosti i želju da pomognu drugom. Tako su ove naše kućice postale ne samo utočište za čuvarkuće, već i simbol zajedništva, razumevanja i tolerancije – ističe učiteljica Tanja Vrečko.