U pripremi Zbirka iz informatike

Milan Dinić, profesor informatike nedavno je bio gost u emisiji Nauka, na niškoj televiziji NTV i istakao da sa Izdavačkom kućom BIGZ školstvo priprema Zbirku zadataka i testova iz informatike i računarstva

Milan Dinić, profesor informatike nedavno je bio gost u emisiji Nauka, na niškoj televiziji NTV. Tom prilikom on je istakao da sa Izdavačkom kućom BIGZ školstvo priprema Zbirku zadataka i testova iz informatike i računarstva od 5. do 8. razreda.

- Imajući u vidu da godinama pripremam učenike za takmičenje iz informatike, kao i činjenicu da postojeći udžbenici ne zadovoljavaju kriterijume koje savremena tehnologija nameće, odlučio sam da svojim đacima pomognem tako što ću pripremati materijal za svaki čas. Taj materijal koristile su i moje kolege, kojima je bio značajna podrška u izvođenju nastave. Mnogi od njih sugerisali su mi da zadatke i testove pretočim u knjigu, a izdavačka kuća BIGZ školstvo prepoznala je vrednost mog dugogodišnjeg rada i otuda saradnja sa njima na pripremi Zbirke – rekao je profesor Dinić u emisiji.

Tom prilikom on je naglasio da je BIGZ školstvo ove godine podržalo Međunarodno takmičenje iz informatičke i računarske pismenosti „Dabar“ koje bilo održano u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kruševcu.