Uručena priznanja “Najbolji edukatori Srbije”

Ove godine nagrađeno je 16 učiteljia i nastavnika iz cele Srbije, a među njima je i naša saradnica Tanja Vrečko, učiteljica I4 OŠ “Mladost” iz Beograda

Udruženje “Živojin Mišič” treću godinu zaredom svečano je dodelilo priznanja najboljim edukatorima Srbije u 2016. godini. Među 16 nagrađenih je i saradnica BIGZ školstva Tanja Vrečko, učiteljica I4 Osnovne škole “Mladost” iz Beograda, koja je, kao i ostale nagrađene kolege, dobila priznanje za pokretanje pozitivnih promena u svom poslu i okolini. Njeni časovi su  drugačiji i zanimljivi, ona primenjuje savremene metode nastave, organizuje različite vannastavne aktivnosti, a učenike podstiče na rad, istraživanje i proaktivnost.

 

 

Prema njenim rečima, posao učitelja ne doživljava samo kao posao, već kao životni poziv i zato uvek radi sa velikim uživanjem i punim kapacitetom.

- Smatram da je veoma važno da svako dete danas bude bolje nego što je to bilo juče, da pokaže u čemu je dobro i da do maksimuma razvije sve svoje potencijale. Učim ih tome da je na kraju dana, osim toga što dete je savladalo gradivo, važno kakav je čovek – kaže Tanja, koja je bila od velike pomoći na izradi elektronskog dodatka za razrednu nastavu BIGZ školstva, ali i radeći Priručnik za učitelje za udžbenik Svet oko nas za prvi razred.

Kako naglašavaju u Udruženju “Živojin Mišić”, svi ovogodišnji dobitnici priznanja “Najbolji edukatori Srbije”  daju primer ostalim predavačima, jer se izuzetno zalažu i motivišu učenike da razviju svoje sposobnoti i talente i van onoga što se podrazumeva pod redovnom nastavom. Ove godine nagrađeno je pet učiteljica, pet nastavnika osnovnih škola i šest nastavnika srednjih škola iz različitih gradova Srbije.