Digitalna riznica znanja - produžen rok!

Zbog velikog interesovanja, Izdavačka kuća BIGZ školstvo, odlučila je da produži rok za prijavu radova do 1. oktobra 2019. godine.

Konkurs Digitalna riznica znanja, godina privlači veliku pažnju nastavnika i učitelja širom Srbije. 

Zbog velikog interesovanja onih koji do sada nisu uspeli da prijave svoje radove, Izdavačka kuća BIGZ školstvo je odlučila da pomeri rok za predaju do 1. oktobra 2019. godine i tako omogući svima da bez žurbe dobro pripreme svoje projekte i takmiče se za neku od vrednih nagrada. 

Veliku podršku ovom projektu pružile su najznačajnije državne institucije, kao što su Ministartsvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministartsvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Cilj konkursa „Digitalna riznica znanjaˮ je da se podstakne upotreba informacionih tehnologija u nastavi, a svi digitalni sadržaji koji učestvuju na konkursu moraju biti usklađeni sa zadacima i ciljevima časa. Stručni žiri biraće najbolje multimedijalne sadržaje koje će učitelji i nastavnici pripremiti kako bi unapredili proces nastave. Osim vrednih nagrada za najbolje radove u sve četiri osnovne kategorije, svi učesnici koji se budu prijavili dobijaju pet bodova za stručno usavršavanje u sklopu ustanove.

Na konkurs se mogu prijaviti svi predmetni i razredni nastavnici osnovnih škola u Srbiji, bilo da je reč o autorskom delu jednog ili tima nastavnika istih predmeta. Rad treba da sadrži prikaz cele nastavne jedinice ili jednog njenog dela, da se realizuje pomoću informacionih tehnologija kao nastavnog sredstva i da se može svrstati u jednu od četiri osnovne kategorije:

1. priprema za digitalni čas

2. Power Point prezentacija (poželjno sa testovima za proveru znanja)

3. video-zapis nekog teksta za lingviste ili dramatizacija za prirodne nauke (snimljeni ogledi ili scenario i realizacija problemskog zadatka)

4. video-zapis izvođenja digitalnog časa.

Detaljne propozicije konkursa „Digitalna riznica znanjaˮ možete pogledati ili preuzeti klikom na PROPOZICIJE KONKURSA.

FORMA ZA PRIJAVU NA KONKURS.

SREĆNO!