Udruženje „Živojin Mišić“ proglasilo je sedmu generaciju Najboljih edukatora Srbije

Za najbolje edukatore Srbije proglašeni su autor i recenzentkinja udžbenika iz biologije BIGZ školstva Dejan Bošković i Biljana Uskoković Brković. Ponosni smo i sve čestitke najboljim edukatorima!

Najbolji edukatori su učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola koji se svojim izuzetnim radom i zalaganjem ističu u radu sa učenicima. Oni koji su inovatori, motivatori, oni koji utiču na formiranje i razvoj učenika i uče ih kako da budu građani 21. veka. Oni koji idu putem kojim se ređe ide, neutabanim stazama, a u cilju razvoja kritičkih intelektualaca naše zemlje. Ovaj konkurs je udruženje Živojin Mišić otvorilo u posebnom trenutku za našu zemlju, ali i za ceo svet. U vreme kada je planeta bila zahvaćena globalnom pandemijom, kada su škole bile zatvorene, a nastavnici imali još zahtevniju ulogu, jer obrazovanje nije smelo stati. Zbog toga smo pored Osnovnog obrasca za Najboljeg edukatora Srbije, otvorili i „vanredni” i potražili najbolje nastavnike u doba pandemije. One koji su u ovo vreme obrazovanje, nastavu i veštine učenika učinili izuzetnim, koji su spajali obrazovanje i život i brisali granice obaveznog i potrebnog.

Nakon dugog procesa selekcije koji je trajao sedam meseci, uz pomoć članova komisije izabrano je deset pobednika konkursa Najbolji edukatori Srbije! Od toga troje u okviru pandemijskog obrasca i sedmoro u okviru osnovnog obrasca!

Najbolji edukatori Srbije za 2020. godinu u okviru pandemijskog obrasca su:

  1. Dejan Bošković, nastavnik biologije u OŠ ,, Ivo Andrić“ u Beogradu,

  2. Marta Kiš Buterer, nastavnica likovne kulture u OŠ „Petefi Šandor” u Novom Sadu,

  3. Predrag Starčević, učitelj u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” u Pančevu.

Najbolji edukatori Srbije za 2020. godinu u okviru redovnog obrasca su:

  1. Biljana Uskoković Brković, nastavnica biologije u OŠ „Milica Pavlović” u Čačku,

  2. Iva Subotić Krasojević, nastavnica istorije umetnosti u srednje – stručnoj školi „Tehnoart” u Beogradu,

  3. Marjan Milanov, nastavnik engleskog jezika u OŠ sa domom učenika „Dobrinka Bogdanović” u selu Strelac i Srednjoj školi „Vuk Karadžić” sa domom učenika u Babušnici,

  4. Milan Petrović, nastavnik srpskog jezika i književnosti u Gimnaziji „Svetozar Marković” u Nišu,

  5. Nevena Perić, učiteljica u OŠ „Dimitrije Davidović” u Smederevu,

  6. Sandra Maksimović, nastavnica srpskog jezika i književnosti u OŠ „Sveti Sava” u Kruševcu,

  7. Tanja Olear Gojić, učiteljica u OŠ „Dragan Lukić” u Beogradu.

Zvanje Najboljeg edukatora Srbije nije lako zaslužiti, zato odajemo priznanje ovim sjajnim ljudima koji su svojim radom uspeli da poboljšaju obrazovanje naših najmlađih. Želimo da im poručimo da svoju titulu ponosno nose i da svoje znanje šire i na sledeće generacije kao što su to radili i do sada.

Najbolji edukatori Srbije za 2020. godinu dolaze iz 8 mesta i gradova širom naše zemlje, i pokazuju da je obrazovanje vredno i da imamo sjajne učitelje i nastavnike.

Pored zvanja Najboljeg edukatora Srbije naši pobednici dobiće ličnu nagradu kao i nagradu u iznosu od 100.000 rsd koju mogu da upotrebe da unaprede svoj rad i realizuju projekte sa decom.

Ovogodišnjem izboru Najboljih edukatora pored Udruženja pomogli su brojni članovi komisije, pre svega prošlogodišnji nagrađeni edukatori koji se neumorno trude da pronađu nove inspirativne kolege,

Dragica Pavlović Babić – koordinator PISA istraživanja u Srbiji i saradnik Instituta za psihologiju u oblasti obrazovanja,

Olga Nikolić – bivši glavni i odgovorni urednik Prosvetnog pregleda,

Srđan Verbić – bivši ministar prosvete,

Vigor Majić – direktor istraživačke stanice Petnica, kao i predstavnici ZUOV-a, Sanja Todorčev, Jasna Petrović, Snežana Vićentić i Bojana Kostelac.

Najbolji edukatori Srbije, bravo! Vi ste pokretačka snaga naše zemlje i nastavite da sijate. Vi ste superheroji!

Udruženje Živojin Mišić/BIGZ školstvo