Krizni štab: Srednje i osnovne škole od petog do osmog razreda prelaze na onlajn nastavu

Epidemiolog Branislav Tiodorović saopštio je nakon sednice Kriznog štaba da je doneta odluka da školski raspust počne 21. decembra i da se završi 18. januara.

„Srednje i osnovne škole od petog do osmog razreda prelaze na onlajn nastavu, do početka raspusta; osnovci od prvog do četvrtog razreda nastavljaju da rade po postojećem sistemu; nema zatvaranja vrtića", naveo je Tiodorović.

Član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je ranije danas da je sastanak prilika da se donesu odluke koje je medicinski deo tog tela pismeno predložio još 20. novembra.

"Ne govorimo o prestanku rada škola, nego svega nedelju dana prelaska na onlajn nastavu, kratkotrajno, ništa drugo", rekao je Kon.

On je dodao da se približava opštem shvatanju ideja da zimski raspust bude nešto ranije, kako bi se izbegla interferencija kovida i gripa, odnosno kako bi se napravio razmak, jer grip tek treba da stigne.

Kon je naveo i da će se na sednici Štaba razgovarati i o nizu aktuelnih problema u vezi sa ustanovama i kapacitetom za prihvat bolesnika, kao i da će se direktno razgovarati o daljim potezima, te o planiranju vakcinacije, koje polako postaje sve bliža.

"Prilika je da čujemo kakva je realizacija uvedenih mera, i da napravimo procenu situacije", rekao je Kon.

Izvor: RTV