Nagradni konkurs Izdavačke kuće BIGZ školstvo – INKLUZIJA U SAVREMENOM OBRAZOVANJU

Izdavačka kuća BIGZ školstvo objavila je konkurs za pisanje nastavnog materijala za razrednu i predmetnu nastavu za učenike koji se školuju po individualnom obrazovnom planu.

Konkurs je otvoren za sve učitelje i nastavnike koji rade u osnovnim školama na teritoriji Republike Srbije. Cilj konkursa je unapređenje inkluzivne nastave u Srbiji i isticanje primera dobre prakse koji pokazuju na koji način se može pružiti podrška deci iz osetljivih grupa i podstaći njihovo uključivanje u redovno obrazovanje i život zajednice. Inovativni primeri pokazuju nove mogućnosti u prevazilaženju prepreka i nude različite perspektive pri organizovanju i izvođenju inkluzivne nastave. Na taj način se stvara podsticajna atmosfera za poštovanje različitosti i ukazuje se na nastavne tehnike koje mogu biti od koristi i drugima.

Pozivamo sve učitelje i nastavnike koji su zainteresovani za rad sa decom iz osetljivih grupa da svoja iskustva i ideje iskoriste za učešće na konkursu. Za učešće je potrebno poslati primer časa prilagođenog učeniku koji nastavu pohađa po individualnom obrazovnom planu. Primer treba da bude u formi pripreme za čas, sa nastavnim materijalom koji je namenjen učeniku (Nastavni listić). Nastavni materijal treba da se odnosi na izvođenje nastave na jednom času i da se odnosi samo na rad učenika koji nastavu prati po IOP-u. Formular za pisanje pripreme i nastavnog materijala možete preuzeti ispod ovog teksta.

Konkurs traje od 15. aprila 2022. do 30. septembra 2022. godine. Propozicije konkursa i formular za prijavu možete preuzeti ispod ovog teksta. Kako biste učestvovali na konkursu, treba da popunite formular za prijavu i na imejl-adresu konkurs@bigzskolstvo.rs dostavite pripremljen nastavni materijal.

Stručni žiri će oceniti i odabrati najbolje radove do 20. oktobra 2022. godine. Tri najbolje plasirana učesnika osvojiće vredne nagrade, a posebno originalni i inovativni radovi biće objavljeni u tematskom zborniku.

Nagrade:

1. nagrada – laptop i stručna literatura

2. nagrada – stručna literatura i edukativne didaktičke igre (Montesori i drugo) u vrednosti od 15.000 RSD

3. nagrada – stručna literatura i edukativne didaktičke igre (Montesori i drugo) u vrednosti od 10.000 RSD

Formular za prijavu, formular za pisanje pripreme i nastavnog materijala i propozicije konkursa pronađite na stranici https://www.bigzskolstvo.rs/nagradni-konkurs-inkluzija-u-savremenom-obrazovanju/.