Njihova školska dvorišta su najlepša

Nakon višednevnog većanja, stručni žiri je doneo odluku da glavnom nagradom obraduje čak pet škola, dodeli dve utešne nagrade i jednu specijalnu nagradu magazina Blic žena.

Na konkurs “Najlepše školsko dvorište”, koji su pokrenuli Izdavačka kuća BIGZ školstvo i magazin Blic žena prijavilo se više od 50 škola iz cele Srbije, koje su pokazale da, osim što brinu o obazovanju svojih đaka,  uče ih i koliko je važno da vode računa o životnoj sredini i prostoru u kome provode svoje najlepše dane. Tako smo imali priliku da se upoznamo sa najkreativnijim idejama koje su učenici u saradnji sa svojim nastavnicima i direktorima uspeli da sprovedu u delo. Saznali smo da su stanovnici njihovih dvorišta zečevi, paunovi i kornjače, kao i da redovno brinu o fontanama, skulpturama i kućicama za ptice, koje krase njihov prostor za igru.     

Stručni žiri imao je veoma težak zadatak da od velikog broja škola koje su poslale fotografije svojih dvorišta, izabere najlepša. Nakon višednevnog većanja, predstavnici žirija doneli su odluku da glavnom nagradom obraduju čak pet škola, dodele dve utešne nagrade i jednu specijalnu nagradu magazina Blic žena. Uzimajući u obzir da su na konkurs, koji je trajao od 10. do 31. maja 2017. godine, stigle fotografije iz različitih sredina i okruženja, svaka druga odluka bila bi nepravedna.    

Sa velikim zadovoljstvom Školski portal vam predstavlja ovogodišnje pobednike konkursa “Najlepše školsko dvorište”.

 

GLAVNE NAGRADE

Osnovna škola “Rade Dodić”, Milutovac

 

 Osnovna škola “Kralj Petar Prvi”, Niš

 

 Osnovna škola “Sveti Sava”, Aranđelovac

 

 Osnovna škola “Dobrosav Radosavljević Narod”, Mačvanska Mitrovica

 

 

 Osnovna škola “Kosta Trifković”, Novi Sad

 

 UTEŠNE NAGRADE

Osnovna škola “Milinko Kušić”, Ivanjica

 

 Osnovna škola “Đura Jakšić”, Beograd, Kanarevo brdo

 

SPECIJALNA NAGRADA MAGAZINA BLIC ŽENA

Osnovna škola “Branko Radičević”, Savino selo