Digitalni svet 2

Izdavačka kuća BIGZ školstvo i ove godine pripremila je atraktivan i savremen udžbenik za putovanje kroz digitalni svet

Avantura kroz digitalni svet se nastavlja! Drugaci će uz naš udžbenik praviti digitalne slike, saznati nove stvari o internet bontonu i zaštiti podataka na internetu. Naučiće da čuvaju zdravlje i okruženje u tehnološki razvijenom društvu i napraviti prve hrabre korake u svetu programiranja.

Digitalni svet

Izdavačka kuća BIGZ školstvo i autorka Gorica Njegovanović i ove godine pripremili su atraktivan i savremen udžbenik za putovanje kroz digitalni svet. Ove godine na tom putu drugaci će savladati veštine koje su im potrebne da naprave, sačuvaju i po potrebi izmene digitalnu sliku, da zaštite svoje podatke na internetu, da poštuju internet bonton, kao i da zaštite svoje zdravlje i zdravlje planete u tehnološki razvijenom društvu. Osim toga, drugaci će ove godine smelo koraknuti u svet programiranja i to kroz kreativne i zanimljive igre i zadatke.

Kao i prošle godine udžbenik je podeljen u tri oblasti – Digitalno društvo, Bezbedno korišćenje digitalnih uređaja i Algoritamski način razmišljanja. Potrudili smo se da za gotovo svih 36 časova koji su predviđeni po programu osmislimo sadržajnu i prilagođenu lekciju. Pored lekcija svaku oblast prati i nekoliko specijalnih sadržaja. Povežimo znanje su posebno dizajnirane strane sa projektnim zadacima kojima se ostvaruju brojne međupredmetne korelacije. Takođe, u svakoj oblasti nalaze se strane za sistematizaciju – Proveri naučeno.

Ove godine svaku oblast prati posebna strana Proceni naučeno. Na njoj će drugaci vrednovati znanja i veštine koje su stekli u obrađenim lekcijama.
Nadamo se da ćete nam se i ove godine pridružiti u ovoj uzbudljivoj avanturi! Kao i uvek, izdavačka kuća BIGZ školstvo je uz udžbenik Digitalni svet 2 pripremila podršku za učitelje i učiteljice u vidu priprema i planova koje možete pronaći na našem sajtu.

Naš novi udžbenik možete prelistati OVDE.

BIGZ školstvo