Ministar Ružić sa rukovodiocima školskih uprava

Ministar prosvete Branko Ružić održao je sastanak sa rukovodiocima školskih uprava na kome su razmatrana aktuelna pitanja i utvrđene smernice za budući rad.

Ministar je istakao dosadašnju dobru saradnju i izrazio  očekivanje da će školske uprave, kao i do sada biti prva kopča  sa školama.

"Nastavićemo sa započetim projektima i programima u obrazovanju i očekujemo značajnu ulogu školskih uprava u praćenju realizacije, što je važno zbog održivosti, ali i zbog kontrole. Jedna od tema ovog sastanka je i završni ispit 2023. i sistem upisa u srednju školu. U ovom procesu značajna je uloga školskih uprava koje treba redovno, blagovremeno i sveobuhvatno da informišu i obučavaju sve aktere u završnom ispitu“, rekao je Ružić.

On je naveo da je potpisao godišnji plan spoljašnjeg vrednovanja za 274 škole.

"Tokom deset godina ste razvijali svoje kapacitete za merenje kvaliteta rada škola i očekujemo da pokažete da posedujete kompetencije eksternih evaluatora", rekao je on.

Ministar Ružić je naveo da se, uz pomoć Tima za škole, prati stanje u školama, jer želimo da u svakom trenutku budemo sigurni u to da populacija učenika ima sve uslove da redovno pohađa školu.

Ministar je dodelio i zahvalnice obrazovno-vaspitnim ustanovama za doprinos organizaciji Sajma obrazovanja koje su na ovogodišnjoj manifestaciji  na štandu Ministarstva prosvete predstavile svoj rad i aktivnosti.

"Hvala svima koji su javnosti prikazali primere dobre prakse u našim obrazovno-vaspitnim ustanovama", naveo je ministar.

Sastanku su prisustvovali posebni savetnik Zoran Kostić, pomoćnici ministra Milan Pašić i Miloš Blagojević, kao i Jasmina Đelić, rukovodilac Grupe za koordinaciju rada školskih uprava.

 

Izvor i foto: Ministarstvo prosvete