Naučni piknik na Adi – novo lice Parka nauke

Festival nauke obnoviće ovog proleća interaktivni Park nauke na Adi Ciganliji, a novo lice parka biće predstavljeno u okviru velikog Naučnog piknika koji će se održati 4. i 5. juna na omiljenom beogradskom izletištu.

Nakon dvogodišnjeg onlajn izdanja, Festival nauke ovog proleća sprema još jedno uzbudljivo druženje sa publikom uživo – ovoga puta na otvorenom. Veliki Naučni piknik, dvodnevna zabava sa besplatnim interaktivnim postavkama, zanimljivim eksperimentima i naučnim šou programima, održaće se u obnovljenom Parku nauke na Adi Ciganliji.

Prvi Park nauke u Srbiji svečano je otvoren na Adi Ciganliji 2011. godine, prema ideji Nemanje Đorđevića, dugogodišnjeg vernog saradnika Festivala nauke. Posetiocima Ade tada je predstavljeno deset interaktivnih naučnih eksponata, posebno osmišljenih da demonstriraju fenomene iz fizike, astronomije, matematike, biologije, geografije i psihologije opažanja.

Kako bi ovaj zabavno-naučni kutak ponovo oživeo, ekipa Festivala nauke u saradnji sa kompanijom NIS i uz podršku JP Ada Ciganlija, obnoviće ceo park, a naučnim eksponatima podariti novi sjaj. Tim povodom zakazano je i prvi piknik u ovom parku –  4. i 5. juna.

Ceo program Naučnog piknika odvijaće se tokom dva dana, u subotu i nedelju od 11 do 19 časova, a svi sadržaji besplatni su za sve posetioce. Dugogodišnje saradnice i saradnici Festivala nauke potrudiće se da još jednom, u sasvim novom okruženju, dokažu da znaju da prirede najbolju naučnu zabavu u Srbiji.

Izvor: #izprveruke