Obeležen 213. rođendan škole

Učenici OŠ "Draža Marković Rođa" iz Smoljinca proslavili Dan škole, inspirisani sloganom "Od Vuka na ovamo stazom pismenosti hodamo".

Veseli Rođini đaci iz Smoljinca obeležili su 213. rođendan svoje škole "Draža Marković Rođa". Za tu svečanu priliku pripremili su prigodan program u kome su učestvovali učenici od prvog do osmog razreda. Slogan priredbe "Od Vuka na ovamo stazom pismenosti hodamo" inspirisan je Vukovim radom na reformi srpskog jezika i pravopisa, njegovom požrtvovanom radu na prikupljanju narodnog usmenog blaga, kao i susretom sa dvestotom godišnjicom prvog izdanja Vukovog „Srpskog rječnika".
- Pesmom i igrom, rivalstvom ćiriličnog i abecednog slova, te njihovim međusobnim prihvatanjem, duhovitim predstavljanjem srpskih velikana u savremenom kontekstu, pokušali smo da zabavimo publiku i da dopremo do njihovih srca - kažu u školi.

Priredbi su prisustvovali predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević sa svojim saradnicima, direktori osnovnih i srednjih škola, roditelji i brojni meštani.