"Vašar u Topoli" na njihov način

Kroz igru, pesmu i šaljive skečeve, učenici OŠ „Stevan Sremac“ iz Borče izveli su predstavu rađenu po delu Dobrice Erića.

Đaci Osnovne škole „Stevan Sremac“ iz Borče izveli su predstavu "Vašar u Topoli" rađenu po istoimenom delu Dobrice Erića. Kroz igru, pesmu i šaljive skečeve đaci su na veoma živopisan način predstavili ovo delo.

Učiteljica II/3 OŠ „Stevan Sremac“ Dubravka Macut kaže da ovakav koncept dramatizacije omogućava učenicima da na moderan način dožive književnost i razviju ljubav prema čitanju.

- Predstavu su do sada videli školarci prvog i drugog razreda OŠ “Stevan Sremac”, predškolci tri borčanska vrtića a na poslednjoj prisustvovale su i kolege, vaspitači, direktori kao i istaknuti prosvetni radnici iz Borče i grada. Predstavu “Vašar u Topoli” radili smo po istoimenom delu Dobrice Erića. Đaci su dobili zadatak da posete biblioteku “Milutin Bojić” i da istražuju o nekadašnjim vašarima u Srbiji. Bili su pravi mali istraživači. Ono što su otkrili zajednički smo preneli na našu scenu. Kompletnu scenografiju, koreografiju i kostime uradili smo u saradnji sa roditeljima, zato ću iskoristiti i ovu priliku da im se još jednom zahvalim na velikoj podršci koju su nam pružili – istakla je učiteljica Dubravka Macut.