Decembarske igrarije

Učenici Osnovne škole „Goračići” iz Goračića pokazali su koliko su vredni i maštoviti praveći novogodišnje ukrase i motive, kojima su ukrasili svoju učionicu.

Nestrpljivo čekajući novogodišnje praznike i razmenu poklona, učenici prvog razreda Osnovne škole „Goračići” iz Goračića rešili su da upotpune zimski ambijent u učionici. Koristeći papir u boji, šljokice, lepak i makaze, a pre svega svoju maštu i kreativnost, pravili su novogodišnje jelkice, kape i rukavice, Sneška Belića i Deda Mraza.

Prve su u učionicu ušetale kape i rukavice. Već sa prvim mrazem i hladnim danima, počeli su izradu ovih odevnih predmeta. Za njihov nastanak bio im je potreban papir, bojice, vata, končići i makazice. Učenici su crtali razne detalje, šarali, na vrh kape zalepili vatu, a dno su obložili debljim koncem, tako da su dobili divne šubare koje su potom izložene na odeljenjski pano. Na sledećem času đaci su vodenim bojama iscrtavali i bojili šišarke, koje su zajedno sa ispisanim novogodišnjim porukama i željama okačili na novogodišnju jelku.

- Sledeća aktivnost bila je izrada Sneška Belića. Na plavom papiru učenici su lepili kuglice od salveta, tufera i vate. Oči i dugmići bili su od zrnevlja kafe i bibera, a lonac su izrezali od tkanine i crvenog papira sa tufnicama. Da su prvaci ove godine uživali u novogodišnjim čarolijama, pokazala je i izrada jelkica. Ukrašavanje učionice i zimskog panoa završili smo pravljenjem Deda Mraza, koji je nezaobilazan krajem decembra - kaže Jelena Ivanović, učiteljica i dodaje da su vredne ruke i strpljenje pokazali da i najmlađi školarci, njih osam, mogu oplemeniti školski prostor. Nakon svih završenih kreativnih likovnih radionica, dodeljeni su im slatki paketići.