Njeno veličanstvo knjiga

Osnovnu školu ''Stevan Jakovljević'' u Paraćinu posetila je spisateljica i novinar Jelica Greganović krajem prošle godine

Đaci odeljenja IV1 osnovne škole "Stevan Jakovljević" iz Paraćina su veoma zainteresovani za čitanje knjiga različitih žanrova i dobijaju priliku da pročitano na što zanimljiviji način prezentuju svojim drugovima kako bi motivisali drugare da pročitaju preporučeno.
Njihovo interesovanje izazivaju i pisci koji knjige pišu. Često pitaju da li je pisac živ, kada je počeo da piše, šta je čitao u svom vremenu u kome je živeo...
Ovo je učiteljici Silvani Dimitrijević bila dovoljna motivacija i izazov da pokuša da uspostavi kontakt s piscem, da iskoristi tehniku kojom barata i ugovori SKAJP čas. Nadala se da postoji pisac koji će se makar dvadesetak minuta putem tehnike obratiti đacima.
Poslala je poruke na više adresa. Dok su mnogi ćutali našao se entuzijasta i javila im se Jelica Greganović. Ona piše za odrasle, ali se okušala i u pisanju knjiga za ''čitaoce koji ne znaju da čitaju'' kako ona kaže.
Jelica ih je obradovala i više nego što su od nje očekivali - rekla je da želi da dođe i vidi te đake radoznalce koji čitaju i da želi da zadovolji nihovu radoznalost.
Organizovan je javni čas pod nazivom ''Njeno veličanstvo - knjiga"

 
 

Tom času su pored učenika IV1 dobili priliku da učestvuju i učenici ostalih odeljenja i razreda. Času je prisustvovalo i više od dvadeset nastavnika te škole.
Spisateljica je više od 90 minuta odgovarala na razna pitanja koja su učenici spremili, a koja su bila vezana za pisanje, čitanje, kako se postaje psac, kako se štampaju knjige, da li se pisci bave sportom .... Dok je odgovarala na pitanja gošća je i preporučivala i motivisala učenike da u biblioteci iskopaju neku davno zaboravljenu knjigu koja budi maštu i izaziva sreću u dečijim srcima.
Jelica je bila veoma zadovoljna posetom i rekla da nije imala pažljivije slušaoce.
Đaci, nastavnici i direktorka škole nisu skrivali zadovoljstvo, jer ovo dešavanje je i te kako osvežilo uobičajeni svakodnevni školski život.