Digitalni čas oduševio mališane

U Osnovnoj školi „Majka Jugovića” u Zemunu nedavno je održan digitalni čas za učenike I/3.

Da nove tehnologije privlače pažnju mališana, mogli smo da se uverimo na digitalnom času koji je održan polovinom aprila u Osnovnoj školi „Majka Jugovića“ u Zemunu.

Promocija nove digitalne platforme MozaBook, koju koristi izdavačka kuća BIGZ školstvo, bila je organizovana sa ciljem da se učitelji i nastavnici upoznaju sa mnogobrojnim mogućnostima za izvođenje digitalne nastave.

Na oglednom času koji je održan videli smo da ova platforma, kao jedno od najmodernijih digitalnih rešenja te vrste u svetu, omogućava sve ono što je potrebno za realizaciju uspešne digitalne nastave. Na platformi su dostupni najsavremnijih digitalni udžbenici koji su obogaćeni različitim multimedijalnim sadržajima.

Učiteljica Lidija Marinković je oduševljena reakcijama učenika „Moji učenici su sa pažnjom pratili sve što se dešava i bili spremni da se uključe. Imajući u vidu da oni najbolje pamte uz igru, posebnu pažnju su im privukli brojni sadržaji, kao što su: interaktivne 3D animacije, snimljeni ogledi, virtuelne šetnje, galerije fotografija, video i audio zapisi. Sve ovo umnogome olakšava rad učitelja i nastavnika koji sada imaju šansu da temu koju obrađuju predaju koristeći ove savremene tehnologije, koje kod učenika razvijaju različite veštine i podstiču radoznalost i istraživački duh,” zaključila je Lidija.

Ova platforma daje posebnu mogućnost svakom učitelju ili nastavniku da sve materijale prilagodi specifičnostima odeljenja. Ono što je do sada bio veliki problem, olakšano je jednostavnom primenom kontrolnih vežbi, testova i domaćih zadataka prilagođenih svakom učeniku. Kroz statističku analizu, sada je vrlo lako pratiti rad svakog učenika, ali i celog razreda.

Ovim sistemom, pored nastavika, i sam roditelj dobija šansu da prati napredovanje svog deteta i tako odredi na koji način mu je potrebno pružiti podršku u samostalnom učenju kod kuće.

Budućnost polako postaje sadašnjost, a na nama je da prihvatamo nove ideje, moderne trendove u obrazovanju i uvedemo ih u svoj rad. 

Kako je sve izgledalo možete pogledati u klipu koji se nalazi u nastavku.