Učenici OŠ „Svetozar Marković” iz Vranja u finalu takmičenja Brainfinity

Učenici šestog razreda OŠ „Svetozar Marković“ iz Vranja ostvarili veliki uspeh. Plasirali su se u finale Brainfinity takmičenja.

Tim pod nazivom 4S koji je predstavljao OŠ „Svetozar Marković” iz Vranja čine učenici 6. razreda: Jana Stanojković, Petar Stanojković, Mladen Stojanović i Sara Stanković.

Ovo takmičenje je svetskog tipa, a od prošle godine prvi put se organizuje i u Srbiji. Organizator je Institut za moderno obrazovanje.

Osnovna škola „Svetozar Marković“ se ove godine prvi put prijavila i učenici šestog razreda, odnosno ekipa pod imenom 4S osvojila je prvo mesto u dosadašnjem delu takmičenja. Očekuje ih finale u Beogradu.

Brainfinity je autentično takmičenje namenjeno svim petacima, šestacima, sedmacima, osmacima i srednjoškolcima koji žele da se oprobaju u kreativnom rešavanju logičkih zadataka i da za to osvoje vredne nagrade. Uslov za učešće je da svaki tim ima svog nastavnika koji će ih usmeravati i pratiti njihovo učešće na takmičenju. Njihov nastavnik-mentor im je najveća podrška i tokom izazova i tokom finalnog nadmetanja.

Tim 4S Osnovne škole „Svetozar Marković“ predvodi njihova nastavnica matematike Dominika Trajković. Ona ne krije zadovoljstvo zbog uspeha svojih učenika.

- Kada su se prijavili kao grupa, imali su zadatak da osmisle logo svoje grupe i svakog meseca od septembra do marta su dobijali po jedan zadatak. Učestvovalo je 50 ekipa, a samo pet ide na finale u Beograd, među njima i naša ekipa iz Vranja“, kaže nastavnica matematike.

- Ovo takmičenje podstiče kreativnost, kolaboraciju i logičko rasuđivanje. Tim pre je ovo veliki uspeh naših učenika, naše škole ali i grada, kaže direktorka škole Tijana Đokić.

Zbog epidemiološke situacije, dosadašnji tok takmičenja održavan je onlajn. O detaljima finala znaće se u narednom periodu.

Izvor: rtv-vranje.rs