Plaketa za ekološki projekat Osnovnoj školi „Velizar Stanković Korčagin” iz Velikog Šiljegovca

Osnovna škola „Velizar Stanković Korčagin” iz Velikog Šiljegovca pobednik je pilot projekta „Uloga učenika u zaštiti životne sredine”.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić uručio je danas u Beogradu plaketu Osnovnoj školi „Velizar Stanković Korčagin” iz Velikog Šiljegovca, koja je pobednik pilot projekta „Uloga učenika u zaštiti životne sredine”.

Ministar je naveo da se projekat realizuje u saradnji sa Ministarstvom zašitite životne sredine i da su u njemu učestvovali kreativni i posvećeni nastavnici čiji je cilj da podignu ekološku svest učenika.

Nije bilo dileme da je ovaj projekat potreban, kao i druge aktivnosti u školama i van škola koji će pomoći očuvanju naše prirode i razvoju ekološke etike. Kao i u svemu što radimo – moramo poći od nas samih, pa onda uticati na druge. Ovim projektom smo u 29 osnovnih škola širom Srbije uspeli da podstaknemo mnoge na mudro i racionalno korišćenje prirodnih resursa sa ciljem zaštite i očuvanja prirode, životne sredine i ekološke etike”, kazao je ministar.

On je čestitao učenicima i nastavnicima OŠ „Velizar Stanković Korčagin” iz Velikog Šiljegovca koji su privukli pažnju komisije projektom koji je relevantan, održiv i efektan. Učenici su, takođe, pokaali zavidno znanje na kvizu, koji je pripremio Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

Čast nam je da šest najboljih škola ugostimo u našem Naučno-obrazovno-kulturnom centru „Vuk Karadžić” u Tršiću i siguran sam da ćete uživati u toj poseti”, rekao je Ružić.

 

Izvor: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja