Talentovani đaci deo projekta na Andrevlju

U nedelji od 16. do 21. oktobra deset talentovanih učenika OŠ „Jovan Jovanović Zmaj" iz Sremske Mitrovice učestvuju u projektu „Obuka talentovanih đaka“.

Strahinja Vujanović, Vanja Zorić, Vuk Sarić, Ana Radmanović, Stefan Bednar, Sofia Budošan, Aleksandar Orlović, Jovana Marković, Milan Andrić, Petar Igrić i koordinatorka projekta Branislava Blajvaz, nastavnica fizike, su predstavnici naše škole u projektu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje APV, „Obuka talentovanih đaka“, koja se tradicionalno organizuje u Centru za privredno-tehnlološki razvoj na Andrevlju.

Najuspešniji učenici u oblasti nauke, tehnike i tehnologije, sporta i umetnosti tokom šest dana boravka na Andrevlju realizuju niz radioniica namenjenih osnaživanju njihovog samopouzdanja, učenju tehika javnog nastupa i prezetovanju svojih talenata i postiguća. Izlet tokom kojeg su posetili Filozfski fakultet, njihovu biblioteku, Karlovačku gimnaziju i bogosloviju, te obilazak spomenika kulture upoznao je učenike sa značajem istorijskog nasleđa Vojvodine i pripremio ih za etnologiju, nauku koja se u ovom ciklusu projekta predstavlja učenicima. Cela priča je zaokružena učeničkim predstavljanjem svog grada, predavanjima profesora sa Univerziteta Novi Sad, glumaca „Srpskog narodnog pozorišta“ i nastupom operske pevačice Senke Nedeljković.

U projektu „Obuka talentovanih đaka“ učestvuje 40 osnovnih škola Vojvodine, a pored obrazovog cilja koji je podizanje kvaliteta obrazovno-vaspitnog procesa, Vlada Vojvodine je želela da istakne značaj talentovanih učenika i nagradi ih za njihov trud, uspehe i zalaganje koje ulažu za dobrobit reputacije njihove škole.

 

Izvor i foto: zmajsm.edu.rs